Actueel Nieuws

Buitenruimte 20-09-2023

Hallo Oostgaarde, Gaan we samen de buitenruimte maken? 

 

Op 20 september wordt voorafgaand en tijdens de vergadering van het WOP gesproken over de buitenruimte. 

 

Voorafgaand aan de bijeenkomst vanaf 19 uur een uur voordat de vergadering aanvangt kunt buiten het huis van de wijk alvast onder het genot van koffie, thee, chocolademelk en wat lekkers met het gemeentelijk team van Programma Buitenruimte hierover in gesprek en horen wat er in de wijk voor ideeën zijn. Ook deelt de gemeente dan bloembollen uit zodat de mensen zelf kunnen helpen bij het toevoegen van kleur en fleur in de wijk. 

Tijdens de vergadering krijgen de aanwezigen een toelichting over het Programma Buitenruimte dat op 3 juli is vastgesteld in de gemeenteraad. We gaan samen dan beslissen hoe we in de wijk Oostgaarde aan de slag gaan met de wijkagenda. 

 

Heeft u vragen over het Programma Buitenruimte dan mag u de gemeente deze per mail sturen viahartvoorbuitenruimte@capelleaandenijssel.nl.   

 

Tot 20 september! 

Linde Nouwens,  

Programmamanager Buitenruimte 

 

19-09-2023  

OppApp 2023-09-14

14-09-2023

Uitnodiging bewonersbijeenkomst 20-09-2023

13-09-2023

Opendag Brandweer 9 september 2023

Brandweer Capelle opent op 9 september haar deuren voor publiek. Weet u hoe een brandweerman of vrouw slaapt, hoeveel het hydraulische redgereedschap weegt en de vrijwillige brandweer organisatie eruit ziet? Stel je vragen aan één van onze professionals tijdens onze open dag.

Opendag Brandweer Capelle

21-08-2023  

Programma Buitenruimte 2023

Beste betrokkene met een hart voor buitenruimte! 

 

Het is zover: het Programma Buitenruimte is helemaal af en is besluitvorming genomen. De beide stukken waaruit het programma bestaat zijn te downloaden via dez link. We zijn trots om dit resultaat aan te bieden waar samen met de buitenruimte gemeenschap, bestaande uit Capellenaren, allerlei belangenorganisaties en bedrijven, zo hard aan is gewerkt. Daarom willen wij u en iedereen die eraan heeft meegewerkt en heeft meegedacht te bedanken. Zonder die samenwerking hadden we niet zo’n volledig en relevant Programma Buitenruimte kunnen maken.  

 

Het College heeft inmiddels de stukken van het programma ongewijzigd doorgezet voor besluitvorming naar de gemeenteraad. Wat ons betreft is dat goed nieuws! Maar wat zijn nu de eerstvolgende stappen? Het Programma Buitenruimte staat op de planning om 14 juni in het openbare gedeelte van de vergadering van Commissie SOB (Stadsontwikkeling en Beheer) om besproken te worden en in besluit te gaan tijdens de Raadsvergadering op 3 juli. U bent bij beide vergaderingen welkom op de publieke tribune indien u geïnteresseerd bent in de besluitvorming. De extra middelen die nodig zijn voor het programma worden in de afwegingen voor de begroting van 2024 meegenomen. Daardoor weten we pas eind van dit jaar of we het extra geld krijgen voor de acties. 

 

Nadat het Programma Buitenruimte is vastgesteld kunnen we starten om de acties uit het programma te realiseren. Ook hierbij willen wij natuurlijk samenwerken met u en anderen die een hart hebben voor de Capelse buitenruimte. Vooruitlopend op de begrotingsbehandeling gaan we bijvoorbeeld alvast met de wijken een start maken met de wijkagenda's. We hopen u daarom ook spoedig weer te zien.  

 

 

Hartelijke groet namens het programmateam, 

 

Linde Nouwens 

Programmamanager Programma Buitenruimte.    

 

12-06-2023  

Capelle aan den IJssel begroting 2023

Begroting 2023

28-05-2023  

Buitenspeeldag 2023

Heel Capelle aan den IJssel speelt buiten! Doe je mee?

 

De nationale buitenspeeldag is op woensdag 14 juni 2023 van 13:30u tot 16:00u.

En dat willen we in Capelle aan den IJssel duidelijk maken. We gaan buitenspelen: op zoveel mogelijk pleintjes en veldjes, op zoveel mogelijk schoolpleinen en in zoveel mogelijk straten!

We doen dit graag met u samen: school, WOP, buurtgroep, maatschappelijke partner om met ons mee te spelen.

Tot op heden zijn er al zeven locaties in de stad waar we lekker gaan spelen. En jij, doe je mee?

 

Wat heb je hiervoor nodig:

  • Kinderen, heel veel kinderen
  • Materiaal
  • Creativiteit
  • Grote glimlach

 

Hoe kun je mee doen?

  • Claim een plein, veldje, hoek van de straat in de eigen wijk of buurt
  • Laat de kinderen uit de buurt weten dat op 14 juni buiten gespeeld wordt op die plek
  • Bedenk een aantal activiteiten die geschikt zijn voor deze locatie, maar laat vooral de kinderen het zelf verzinnen
  • Meld je aan bij Sportief Capelle via de mail: info@sportiefcapelle.nl, dan ontvang je een buiten-speel-tas met: spel ideeën, een ‘’wij spelen hier vlag’’ en een leuk presentje om mee buiten te kunnen spelen. Zo lang de voorraad strekt!
  • Heb je afzetlint nodig om veilig te kunnen spelen geef dit aan, dan verzorgen we dat voor je
  • Heb jij geen materiaal tot je beschikking dan heeft Sportief Capelle klein speelmateriaal te leen. Dit kan je aanvragen bij jou aanmelding voor de buitenspeeldag!

 

Let wel: als u iets organiseert zorg dat u het ook veilig kunt organiseren en de verantwoordelijkheid ook goed aan kunt. Betrek andere ouders. Kies voor een afgebakend pleintje, kies voor spelvormen die veilig zijn etc. Of neem met ons contact op. We willen ongelukken voorkomen.

Ter informatie: als vrijwilliger, actief binnen de gemeente Capelle aan den IJssel, bent u via de gemeente verzekert. Weet u dat niet zeker of heeft u daar vragen over laat het ons even weten.

 

Heb je vragen, schroom niet mail naar: Eliza of Alienke via info@sportiefcapelle.nl

 

Stop nooit met spelen, bewegen loont altijd!

 

Met vriendelijke groet,

 

 

15-04-2023  

Inloop informatiemiddag ontwikkeling Lidl Schermerhoek

27-03-2023  

NK Tegelwippen 2023

 

Op 21 maart is het NK Tegelwippen van start gegaan. Wethouder Geissler en het Capelskindercollege hebben de 1e tegels gewipt op het schoolplein aan Lijstersingel 22.

Kinderen uit groep 1 t/m 5 van obs de Klim-op, pcb De Horizon en Montessori gingen voor deze gelegenheid aan de slag met het aanleggen van geveltuintjes.

 

https://www.duurzaamcapelle.nl/nieuws/nk-tegelwippen-weer-van-start-hoeveel-groener-wordt-capelle-dit-jaar/

 

Vorig jaar wipten Capellenaren bijna 4500 tegels. Tegels kunnen erg warm worden en nemen geen water op. Zo geven tegels ruim baan aan hitte en wateroverlast. Meer groen is goed voor Capelle. Daarom hopen we dit jaar het aantal gewipte tegels van vorig jaar te overtreffen.

 

Doe je ook mee?

 

Meer informatie over NK tegelwippen, groene tips, subsidies en acties: www.duurzaam.nl  en www.nk-tegelwippen.nl

 

          

24-03-2023  

Biodiversiteit op eigen balkon of tuin

Tips voor uw uw tuin of balkon.

 

20-03-2023  


Meer Nieuws? Bekijk ons archief