Actueel Nieuws

week van de eenzaamheid oktober 2020

25-09-2020  

Halve Marathon Capelle 1 nov 2020

's-middags 1 November vindt de halve marathon van Capelle plaats (volledig Coronaproof) .

Voor het posten op, het parcour, worden mensen gevraagd.

Lijkt het u leuk om tegen, een kleine vergoeding, te helpen? Mail dan naar:

voorzitter@wopoostgaarde.nl

Vermeld aub uw Naam , telefoonnummer, e-mailadres en shirtmaat.

 

04-09-2020  

Buurtbijeenkomst 10 september 2020

De buurtbijeenkomst op 10 september 2020 gaat helaas (vanwege Covid-19) niet door

 

04-09-2020  

Rommelmarkt rondom de Terp 2020

De organisatie heeft helaas moeten besluiten om voor dit jaar de Rommelmarkt NIET door te laten gaan, gezien het corona virus de regelgeving niet kan handhaven.

 

rommelmarkt

03-09-2020  

Vrijwiligers gevraagd Week van de eenzaamheid 2020

WOP Oostgaarde roept vrijwilligers op om te helpen 2,3 en 4 oktober bij het weekend van de eenzaamheid.

Aanmelden kan via https://www.maakcapelle.nl/activityDetails.php?id=1286&fbclid=IwAR1kkhT-aqmEzRgNoufLDlPEeFs-F9mS0PGipA0oSYBFKV6Y43TsKJn9GWo

01-09-2020

Vrijwiligers gevraagd Week van de eenzaamheid 2020

WOP Oostgaarde roept vrijwilligers op om te helpen 2,3 en 4 oktober bij het weekend van de eenzaamheid.

Aanmelden kan via https://www.maakcapelle.nl/activityDetails.php?id=1286&fbclid=IwAR1kkhT-aqmEzRgNoufLDlPEeFs-F9mS0PGipA0oSYBFKV6Y43TsKJn9GWo

01-09-2020

Visie Schollebos augstus 2020

Beste stakeholders,

 

We hebben met zijn allen in het afgelopen halfjaar een mooi traject doorlopen. Iedereen heeft meegedacht over de toekomst van het Schollebos en we hebben uiteindelijk een mooie visie neergelegd die ook door het college en de gemeenteraad goed is ontvangen. Op 13 juli heeft de gemeenteraad met een unaniem besluit de visie vastgesteld. Hier kunnen we trots op zijn! We willen jullie dan ook hartelijk danken voor de mooie samenwerking en jullie belangrijke bijdrage.

 

Hoe gaan we nu verder?

Nu de visie er ligt gaan we verder met het ontwikkelen van het beheer- en actieplan. We zullen hier na de vakantieperiode mee starten. De visie wordt uitgewerkt naar concrete maatregelen en projecten.

Ook hiervoor willen wij jullie vragen weer je bijdrage te leveren. Over de exacte vorm wordt nu nog nagedacht, ook in relatie tot de beperkingen die het (oplaaiende) Corona-virus met zich meebrengt.

 

De komende maanden houden we jullie op de hoogte van de ontwikkelingen in het Schollebos via de nieuwsbrief en via de projectenpagina op

www.capellebouwtaandestad.nl/schollebos

Stadsdeelpark "Het Schollebos" is een prachtig stuk natuur en wordt door veel inwoners gebruikt. Het stadsdeelpark is nu ruim 40 jaar oud en in een nieuwe fase terecht gekomen. Daarbij is de vraag hoe we verder gaan met het gebruik, behoud en onderhoud van het Schollebos. Samen met inwoners, belanghebbende organisaties, Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, de Gemeenteraad en de Jongerenraad werken we aan een toekomstbeeld en een uitvoeringsplan voor het Schollebos.
www.capellebouwtaandestad.nl

. De eerstvolgende nieuwsbrief wordt eind augustus verstuurd.

 

 

Hartelijke groet,

 

 

 

Johan van Zijl

 

 

24-08-2020  

Vleermuis onderzoek Schollebos Juli 2020

Beste betrokkenen,

 

De visie van het Schollebos wordt volgende week behandeld in de raad. Zoals jullie weten is het nog steeds de ambitie om zo snel mogelijk fysiek aan de slag te gaan in het Schollebos en de visie stap voor stap te gaan verwezenlijken.

 

Om dit te doen met respect voor de natuur moeten we onder andere meer inzicht krijgen in de vleermuizen. Op dit moment zitten we nog in de “kraamperiode” van de vleermuizen en daarom wordt er momenteel in de avond/nacht onderzoek gedaan naar de vleermuizen door bureau Eco-niche uit Leiden. De resultaten van het onderzoek gebruiken we om straks te plannen hoe we de werkzaamheden in het Schollebos gaan faseren en geeft het informatie over waar we bij de voorbereiding en uitvoering extra moeten letten op de mogelijk aanwezige vleermuizen.

 

Dus mochten jullie in de avond/nacht mensen in het Schollebos zien struinen, dan zijn het mogelijk de onderzoekers met hun bat detector.

08-07-2020  

De toekomst van het Schollebos-juni-2020

Zie:

 

https://wijwillendit.nl/capelle-aan-den-ijssel/project/de-toekomst-van-het-schollebos

 

29-06-2020  

Nieuwsbrief Schollebos

De nieuwsbrief Schollebos is te vinden op:

 

https://nieuwsbrief.capellebouwtaandestad.nl/t/d-l-mklaa-jugjrdujr-b/

 

19-06-2020  


Meer Nieuws? Bekijk ons archief