Actueel Nieuws

Data buurtbijeenkomsten 2024

Data WOP bijeenkomsten & Breedoverleg:  Bijeenkomsten Capelle

 

 

15-12-2023  

Uitnodiging Bewonersbijeenkomst 15 november 2023

Uitnodiging

10-11-2023

Evaluatieavond WOP

Ben jij ooit bij een WOP bijeenkomst geweest? Of heb je op een andere manier te maken gehad met een WOP? Dan willen wij graag van je weten van het WOP vindt!

In Capelle heeft iedere wijk een WOP. WOP staat voor Wijkoverlegplatform. In een WOP werken bewoners, gemeente en organisaties (zoals Stichting Welzijn Capelle, Havensteder en de politie) samen aan een prettige wijk.

We nodigen je uit voor onze evaluatieavond. We horen graag van je. Wat vind je goed gaan en wat kan er anders? Meld je vóór 8 november aan voor de evaluatieavond via onze site.

Wanneer: Donderdag 9 november 2023.
Hoe laat: Inloop vanaf 18.00 uur met een lekkere kop soep en een broodje. De avond start om 19.00 uur.
Waar: In het gemeentehuis.

03-11-2023

Van Capellenfestival

VAN CAPPELLENFESTIVAL

Van vrijdag 10 t/m zondag 12 november vindt op diverse locaties in de oude kern van Capelle en langs de oevers van de Hollandsche IJssel het VAN CAPPELLENFESTIVAL plaats, dat georganiseerd wordt door de vrijwilligers van het Van Cappellenhuis met financiële steun van o.a. het WOP-Middelwatering.

Hieronder volgt in het kort wat er op het programma staat, maar het is zeker aan te raden de website Van Capellenfestival te raadplegen voor nadere informatie en het bestellen van kaarten.

· Van Cappellenhuis: drie dagen concerten met bijzonder succesvolle topmusici van de jonge generatie.

· Dorpskerk: 11 november inloopconcerten met jong talent van de SKVR, het Codarts Lyceum en Hellendaal Instituut met solisten, ensembles en het Young Talent Orchestra.

· “Lichtjestoer” naar drie locaties langs de IJssel voor een kort concertje.

· Wijkpunt Torenhof: workshops “Maak je eigen muziekinstrument”.

· Vier restaurants langs de IJssel: optredens met studenten lichte muziek van het Codarts Conservatorium.

· Gemeentewerf: familievoorstelling 5+ Peter & de Draak + circus- en djembé workshop. 

07-10-2023

Buitenruimte 20-09-2023

Hallo Oostgaarde, Gaan we samen de buitenruimte maken? 

 

Op 20 september wordt voorafgaand en tijdens de vergadering van het WOP gesproken over de buitenruimte. 

 

Voorafgaand aan de bijeenkomst vanaf 19 uur een uur voordat de vergadering aanvangt kunt buiten het huis van de wijk alvast onder het genot van koffie, thee, chocolademelk en wat lekkers met het gemeentelijk team van Programma Buitenruimte hierover in gesprek en horen wat er in de wijk voor ideeën zijn. Ook deelt de gemeente dan bloembollen uit zodat de mensen zelf kunnen helpen bij het toevoegen van kleur en fleur in de wijk. 

Tijdens de vergadering krijgen de aanwezigen een toelichting over het Programma Buitenruimte dat op 3 juli is vastgesteld in de gemeenteraad. We gaan samen dan beslissen hoe we in de wijk Oostgaarde aan de slag gaan met de wijkagenda. 

 

Heeft u vragen over het Programma Buitenruimte dan mag u de gemeente deze per mail sturen viahartvoorbuitenruimte@capelleaandenijssel.nl.   

 

Tot 20 september! 

Linde Nouwens,  

Programmamanager Buitenruimte 

 

19-09-2023  

OppApp 2023-09-14

14-09-2023

Uitnodiging bewonersbijeenkomst 20-09-2023

13-09-2023

Opendag Brandweer 9 september 2023

Brandweer Capelle opent op 9 september haar deuren voor publiek. Weet u hoe een brandweerman of vrouw slaapt, hoeveel het hydraulische redgereedschap weegt en de vrijwillige brandweer organisatie eruit ziet? Stel je vragen aan één van onze professionals tijdens onze open dag.

Opendag Brandweer Capelle

21-08-2023  

Programma Buitenruimte 2023

Beste betrokkene met een hart voor buitenruimte! 

 

Het is zover: het Programma Buitenruimte is helemaal af en is besluitvorming genomen. De beide stukken waaruit het programma bestaat zijn te downloaden via dez link. We zijn trots om dit resultaat aan te bieden waar samen met de buitenruimte gemeenschap, bestaande uit Capellenaren, allerlei belangenorganisaties en bedrijven, zo hard aan is gewerkt. Daarom willen wij u en iedereen die eraan heeft meegewerkt en heeft meegedacht te bedanken. Zonder die samenwerking hadden we niet zo’n volledig en relevant Programma Buitenruimte kunnen maken.  

 

Het College heeft inmiddels de stukken van het programma ongewijzigd doorgezet voor besluitvorming naar de gemeenteraad. Wat ons betreft is dat goed nieuws! Maar wat zijn nu de eerstvolgende stappen? Het Programma Buitenruimte staat op de planning om 14 juni in het openbare gedeelte van de vergadering van Commissie SOB (Stadsontwikkeling en Beheer) om besproken te worden en in besluit te gaan tijdens de Raadsvergadering op 3 juli. U bent bij beide vergaderingen welkom op de publieke tribune indien u geïnteresseerd bent in de besluitvorming. De extra middelen die nodig zijn voor het programma worden in de afwegingen voor de begroting van 2024 meegenomen. Daardoor weten we pas eind van dit jaar of we het extra geld krijgen voor de acties. 

 

Nadat het Programma Buitenruimte is vastgesteld kunnen we starten om de acties uit het programma te realiseren. Ook hierbij willen wij natuurlijk samenwerken met u en anderen die een hart hebben voor de Capelse buitenruimte. Vooruitlopend op de begrotingsbehandeling gaan we bijvoorbeeld alvast met de wijken een start maken met de wijkagenda's. We hopen u daarom ook spoedig weer te zien.  

 

 

Hartelijke groet namens het programmateam, 

 

Linde Nouwens 

Programmamanager Programma Buitenruimte.    

 

12-06-2023  

Capelle aan den IJssel begroting 2023

Begroting 2023

28-05-2023  


Meer Nieuws? Bekijk ons archief