Preventie_Oostgaarde

Voorkomen van inbraak

In één van de buurten van Oostgaarde is sprake geweest van poging tot inbraak. Ook is enkele keren om middernacht een drone gesignaleerd boven enkele huizen. Hierbij is contact opgenomen met politie. Maar hoe frustrerend ook voor zowel politie als voor de bewoners, is het door onderbezetting niet mogelijk om voldoende prioriteit te geven aan dit soort criminaliteit. Ook de politie voelt zich daar ongemakkelijk bij. Wat kunnen we als bewoners nu zelf doen

 

112 bellen

Dringend advies van de politie is om niet te schromen 112 te bellen als je figuren bij je in de straat ziet lopen, waarbij je "onderbuikgevoel" zegt dat hier iets niet klopt.

"Dan komen we maar een paar keer voor niets als blijkt dat er niets aan de hand is", zo luidde zijn advies.

 

Adviezen om inbraak te voorkomen

Het is schrikbarend om te zien hoe slordig sommige mensen omgaan met de veiligheid rondom hun huis.

Adviezen van de politie zijn:

  • Zorg voor goede verlichting rondom het huis.
  • Laat lichten branden bij afwezigheid in diverse kamers op wisselende momenten
  • Zorg voor een opgeruimde tuin, waardoor men ziet dat men niet lang afwezig is. Dus geen hoog onkruid b.v.
  • Doe een schuttingdeur ook op slot.

 

Melding van criminaliteit

Buiten een aangifte altijd inbraakpogingen melden bij de politie. De wijkagent stelt het op prijs dat hij/zij van dit soort voorvallen op de hoogte wordt gesteld.

Wil men zelf contact hebben met de wijkagent dan moet dat via het politiebureau worden aangevraagd. 0900-8844. Hij neemt dan contact met je op.

 

Buurt veiliger maken

Over eventuele aanpassingen van de buurt ( paden, verlichting, etc) verwachtte de politie van de Gemeente niet veel medewerking.

Wellicht kunnen buurten zelf actie nemen door samen in de buurt een aantal voorstellen te verzamelen om die aan de Gemeente voor te leggen als bijvoorbeeld de wijk "op de schop" gaat.

 

Preventie


vorige pagina