Gevolgen Coronamaatregelen voor Schollebos visie

Beste betrokkene bij het Schollebos-project,

 

De afgelopen weken hebben we met zijn allen hard gewerkt aan de plannen voor de toekomst van het Schollebos. In dit project heb ik al een aantal keer in verschillende momenten benadrukt dat de wereld buiten het project ook niet stil staat. Dat ondervinden we nu allemaal. Door het Coronavirus zijn de meesten van ons thuis en vermijden we sociale contacten. De adviezen van het RIVM leiden er toe dat we allemaal zoveel mogelijk thuis zijn.

 

Ook ik, de medewerkers van de gemeente Capelle aan den IJssel en mijn collega’s bij Kragten zijn grotendeels thuis aan het werk. Hierdoor is het afstemmen van de visie voor het Schollebos wat lastiger en bewerkelijker dan normaal en dat merken we in de voortgang. Zeker met de strakke planning die we hebben voor het project, is het een uitdaging om de behandeling in de voorjaarsnota te halen. We willen graag proberen die planning toch te realiseren, maar dat houdt wel wat in voor ons als projectteam vanuit de gemeente, Kragten en jullie als kerngroep. We vinden het erg belangrijk dat het eindresultaat veel draagvlak onder de Capellenaren krijgt. We zien jullie bijdrage daarin als een van de belangrijke pijlers om de toekomst van het Schollebos goed vast te leggen. We hopen door het inzetten van digitale communicatiemiddelen en het versturen van nieuwsbrieven dat, ondanks de beperkingen die we nu allemaal hebben, alsnog te kunnen realiseren.

 

De afstemming van komende vrijdag gaat daardoor niet door. We gaan proberen de planning wat anders in te richten en zo het tijdverlies dat wij oplopen met de beperkingen door het Coronavirus goed te maken, en zo wat extra schrijftijden afstemmingstijd te “kopen”. Dat houdt in dat we niet aanstaande woensdag, maar donderdag 9 april jullie de conceptvisie aanreiken. We willen op maandag 13 en dinsdag 14 april met een digitale overlegruimte die de gemeente beschikbaar heeft, jullie de gelegenheid bieden om toch een soort van face-to-face (met camera en microfoon) jullie feedback te geven op de conceptvisie. Hiervoor volgt nog een schema waarin we overlegblokken gaan aanleveren die jullie kunnen “boeken”. Mocht het niet mogelijk zijn om op deze manier elkaar te zien, dan kunnen we altijd nog bellen.

 

Ook de inloopbijeenkomsten die gepland staan over twee weken in het Pannenkoekenhuis gaan niet door.  We willen deze stap zeker nog zetten, maar dan via de digitale weg. Ongeveer 1.400 mensen hebben de enquête ingevuld dus er is volop betrokkenheid! Van deze mensen hebben ruim 600 mensen zich aangemeld voor de nieuwsbrief. En ook meer dan 100 mensen hebben hun gegevens achter gelaten omdat ze interesse hebben in het doen van vrijwilligerswerk in het Schollebos.

 

Mochten jullie over het project en de planning in de tussentijd vragen hebben, dan ben ik bereikbaar per e-mail en liefst nu via mijn mobiele werknummer: 06-55 37 09 75.

 

Ik hoop jullie allemaal over een tijdje weer in goede gezondheid te kunnen treffen!

 

Hartelijke groet,

 

Linde Nouwens


vorige pagina