Oostgaarde, mijn warme nest van welkom

Het is vanavond mijn eerste keer als wijkwethouder Oostgaarde.

Mijn naam is Marc Wilson. Ik ben 16 jaar gemeenteraadslid geweest en dit is mijn eerste periode als wethouder. Ik heb o.a. Volksgezondheid, WMO, Buitenruimte en Integratie in mijn portefeuille. Geen gemakkelijke, maar een voor mij wel uitdagende, buitengewoon leuke portefeuille.


Ik woon al heel mijn leven en dat is inmiddels 40 jaren, in Capelle aan den IJssel.


Ik ben zelf opgegroeid in de wijk Oostgaarde. Ik heb in deze wijk tot mijn 24e gewoond.

Mijn vader is 35 jaar huisarts geweest in Oostgaarde. Ooit begonnen in De Hoekenbuurt en daarna verder gegaan in de huisartsenpraktijk aan De Linie.


Ik ken dus Oostgaarde goed en ken ook veel mensen uit Oostgaarde.


Dat maakt het voor mij extra leuk en bijzonder om nu wijkwethouder te mogen zijn in Oostgaarde.

Ik ben ontzettend blij dat er zoveel mensen in het bestuur van het WOP willen zitting nemen.

Uiteraard lag de focus in Oostgaarde lang op De Hoeken en we moeten wel beseffen met elkaar dat Oostgaarde veel groter is dan alleen De Hoeken. Dus laten we vooral ook verder kijken dan alleen deze Hoekenbuurt en kijken wat er in de overige buurten speelt in Oostgaarde.

Ik hoop dat we met elkaar dit WOP tot groot succes kunnen maken.

Uiteraard zal ook IK daar als wijkwethouder mijn best voor gaan doen. Zowel voor jullie als voor mij is het een spannende, leerzame periode.


En mochten er zaken zijn die u onder mijn aandacht wil brengen, doe dat dan ook vooral. Ik kan alleen niet altijd overal Ja op zeggen. Ik heb mij soms ook gewoon te houden aan wetten en regels en afspraken met het college en afspraken met de raad.

Verder is mijn intentie om er iedere WOP-vergadering gewoon bij te zijn en ook regelmatig fysiek aanwezig te zijn in Oostgaarde. En dat doe ik inmiddels nu al regelmatig om zomaar ineens ergens binnen te stappen samen met de gebiedsregisseur Werner Kasten. Samen fietsen we nu regelmatig door Oostgaarde om met mensen te praten en met eigen ogen en oren te zien en te horen wat er zoal speelt in Oostgaarde.

 

Ik hoop in elk geval op een prettige samenwerking en daarbij vergeet ik ook zeker niet die wijkvrijwilligers en andere wijkgerichte professionals. We gaan het samen doen. Op een mooi Oostgaarde! Met een gloednieuwe website en met jullie allen. Een beter nest, een betere start als wijkwethouder kan ik mij dan ook niet voorstellen.”

 

Marc Wilson,

wethouder WMO, Volksgezondheid, Integratie en Buitenruimte,
maar bovenal de wijkwethouder van Oostgaarde

« vorige pagina


Wethouder Marc Wilson
Email: m.e.wilson@capelleaandenijssel.nl